בשורה ליזמיות וליזמים: תחרות הסטארט-אפ של קולר משיקה מסלול חדש לטכנולוגיות אקלים
התחרות האקדמית המובילה חוזרת עם בשורה חדשה: מסלול Climate Tech חדשני, שיתמקד בפתרונות טכנולוגיים למשבר האקלים
זה הזמן להפוך אותו למציאות.
תחרות הסטארט-אפים השנתית של הפקולטה לניהול ע"ש קולר מביאה איתה השנה בשורה: לצד המסלולים הקיימים, מושק השנה מסלול חדש - The Climate Tech Track שמתמקד בפיתוח טכנולוגיות להתמודדות עם שינויי האקלים והפחתת פליטות פחמן. המסלול מציע לסטודנטיות וסטודנטים, בוגרות ובוגרים וכן לסגל האוניברסיטה הזדמנות לפתח מיזמים פורצי דרך שיתמודדו עם האתגרים הסביבתיים של ימינו. בנוסף, המשתתפים יוכלו לקחת חלק במסלולים נוספים, להתחרות על פרסים משמעותיים, לזכות בחשיפה למשקיעים וליהנות מליווי של מומחים מהשורה הראשונה.
תחרות מובילה במגוון תחומים חדשניים
תחרות הסטארט-אפים של הפקולטה לניהול ע"ש קולר היא אירוע היזמות המרכזי של הפקולטה, המדורגת ראשונה בישראל ובין המובילים בעולם בהכשרת יזמים והקמת יוניקורנים מחוץ לארצות הברית. זו השנה התשיעית לתחרות אשר מציעה פלטפורמה ייחודית לסטודנטים, בוגרים וחוקרים לפתח מיזמים חדשניים בעלי השפעה משמעותית על החברה והסביבה.
המשתתפות והמשתתפים יתחרו על השקעה של 100,000 דולר לכל מסלול, כאשר מעבר לפרס הכספי, התחרות מציעה חיבור למנטורים מהתעשייה, נטוורקינג עם משקיעים פוטנציאליים והזדמנות לחדור לשוק עם תמיכה משמעותית.
מציעה פלטפורמה ייחודית לסטודנטים, בוגרים וחוקרים לפתח מיזמים חדשניים בעלי השפעה משמעותית על החברה והסביבה. תחרות הסטארט-אפים של קולר
מסלול חדש לאתגרי האקלים הגלובליים
לצד שלושת המסלולים המוכרים:
Deep Tech Track – לטכנולוגיות מתקדמות בתחומים כמו בינה מלאכותית, רובוטיקה, וחומרים חכמים.
Online Tech Track – למיזמים דיגיטליים בתחומים כמו פינטק, אדטק ובריאות דיגיטלית.
Animal-Free Track – לפיתוחים טכנולוגיים המציעים חלופות לשימוש בבעלי חיים בתעשיות המזון, הקוסמטיקה והפארמה.
מצטרף כעת המסלול החדש The Climate Tech Track שמיועד למיזמים המפתחים פתרונות להפחתת פליטות גזי חממה ולהתמודדות עם השפעות ההתחממות הגלובלית. המסלול יתמקד בתחומים כמו אנרגיה ירוקה, חקלאות בת-קיימא, טכנולוגיות מים, מיחזור וחומרים מתקדמים, תוך דגש על יצירת אימפקט סביבתי חיובי, והוא פתוח למיזמים בשלבים מוקדמים הפועלים בישראל, עם צוותים של לפחות שני מייסדים, כאשר לפחות אחד מהם הוא סטודנט, בוגר או חבר סגל באוניברסיטת תל אביב.
"בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה משמעותית במיזמים טכנולוגיים שמתמקדים באתגרים סביבתיים. שינויי האקלים, משבר האנרגיה והצורך בפתרונות בני-קיימא הופכים לנושאים קריטיים בזירה היזמית והעסקית", מסביר פרופ' משה צבירן, ראש מערך היזמות והחדשנות באוניברסיטת תל אביב ומייסד התחרות. "לאור זאת, החלטנו להקדיש מסלול ייעודי שיספק ליזמים בתחום האקלים תמיכה, חשיפה וליווי ממוקד לאתגרים הייחודיים של התחום".
"קשה לומר כמה מיזמים יירשמו השנה, אך אנו מעריכים שעשרות מיזמים יתמודדו במסגרת המסלול", מוסיף גיל שי, מנהל מסלול האקלים בתחרות. "האימפקט של טכנולוגיות האקלים ייקבע לפי קריטריונים של הפחתת ההתחממות הגלובלית, שבדרך כלל נמדדת על ידי כמות גזי החממה שנחסכת או נלכדת, או לפי קריטריונים של טיפול בתוצאות ההתחממות, כמו מניעת שריפות או פתרונות לבצורת וכדומה".
"אנו רואים עלייה חדה במספר הסטארט-אפים שמשלבים חדשנות טכנולוגית עם מודלים עסקיים אחראיים סביבתית וחברתית", מוסיף פרופ' צבירן. לדבריו, יזמים רבים כבר לא מכוונים רק לרווחיות, אלא גם להשפעה חיובית על החברה והסביבה.
ההכרזה על המסלול החדש היא בשורה חשובה לעולם היזמות הישראלי אשר מחזקת את מעמדה של אוניברסיטת תל אביב בחזית החדשנות והמחקר הטכנולוגי למען הסביבה, ומעניקה הזדמנות לסטארט-אפים בתחומים כמו אנרגיה מתחדשת, חקלאות בת-קיימא ותחבורה ירוקה לקבל תמיכה משמעותית.
פרופ' משה צבירן
מהם התנאים להשתתפות במסלול?
"אין דרישות טכנולוגיות או אקדמיות, למעט הדרישה שאחד היזמים למד באוניברסיטת תל אביב. מה שחשוב זה האימפקט שיש לסטארט-אפ על משבר האקלים", מדגיש שי ופונה ליזמים: "אם המיזם שלך מסייע או פותר באופן משמעותי בעיה שנגרמת כתוצאה מההתחממות הגלובלית - תירשם".
האם צפויים להיפתח מסלולים נוספים בעתיד?
"מאז ייסוד התחרות, לפני כתשע שנים, אנו בוחנים באופן שוטף את ההתפתחויות בזירת הסטארט-אפים ומתאימים את התחרות לתחומי העניין והידע של היזמים הפוטנציאליים", מסביר פרופ' צבירן. "בהתאם, כל שנראה שיש תחומים מבטיחים בעלי פוטנציאל השפעה גבוה, נפתח מסלולים נוספים בעתיד. כך, למשל, תחומים שעשויים להיכלל בעתיד הם טכנולוגיות בריאות, פינטק ובינה מלאכותית יישומית."
מיקוד מחדש למסלול הפודטק - Animal-Free Track
השנה עובר המיקוד של מסלול הפודטק המוכר ל-Animal-Free Track, זאת מתוך דגש על הפיתוחים החדשניים שמחליפים שימוש בבעלי חיים בתעשיות המזון, הקוסמטיקה והפארמה. המסלול ממשיך להתמקד בטכנולוגיות פורצות דרך המציעות פתרונות אלטרנטיביים בתעשיות המזון, הקוסמטיקה והפארמה, תוך קידום פיתוחים חדשניים שאינם תלויים בניסויים בבעלי חיים.
הזדמנות חד-פעמית ליזמים
תחרות הסטארט-אפים של קולר פתוחה לסטודנטיות, לסטודנטים ולבוגרי אוניברסיטת תל אביב מכל הפקולטות והתחומים, וכן לסגל האוניברסיטה. המשתתפים שייבחרו יזכו לחשיפה ייחודית בפני כ-60 מבכירי האקו-סיסטם הישראלי, בהם משקיעים, מייסדים, אנשי אקדמיה ומומחים מובילים מעולמות היזמות, ההשקעות והחדשנות. וכן ייהנו מהכוונה מקצועית של מומחים בתחום הקליימט-טק, חיבור למשקיעים וקרנות הון-סיכון ומשאבים שיסייעו להם להפוך את המיזמים שלהם למציאות.